Ungaria Top 3 orașe

Multe persoane asociază Ungaria cu o excursie școlară din trecut sau o faimoasă supă gulaș. Dar țara este bogată în cultură și obiective turistice. Țara fără ieșire la mare este membră a UE din 2004 și folosește încă moneda națională forintul maghiar. Cu toate acestea, țara se pregătește în prezent pentru introducerea monedei euro, spre bucuria multor turiști. Îmbinarea de clădiri impresionante din Budapesta, Lacul Balaton și peisajele de câmpie din Panonia trasformă această țară într-o destinație foarte interesantă în Europa. Această țară fascinantă locuită de 9,8 milioane de oameni, oferă o destinație de vacanță potrivită pentru toate grupele de vârstă sau tip de personalitate.

În acest articol vă prezentăm pe scurt TOP 3 orașe din Ungaria, care răspund nevoilor tuturor turiștilor.

Bine de știut:

  • Cubul rubic creat de Ernő Rubik, pixul și holografia au fost inventate de maghiari
  • Limba oficială: maghiară
  • Ungaria este una dintre cele mai vechi țări din Europa. Întemeiată în 895 – chiar înainte ca Franța și Germania să devină independente
  • În Budapesta, ar trebui să evitați pe cât posibil să ciocniți cu pahare de bere, deoarece acest lucru este considerat extrem de lipsit de tact
  • Bucătăria maghiară combină influențe culinare din Italia, Turcia, Austria și Germania
  • Cea mai mare comunitate religioasă este Biserica Romano-Catolică

Top 3 orașe

Budapesta

Capitala Budapesta este un oraș plin de viață, extrem de tânăr, aflat în continuă schimbare. Acestuia se opune flerul orașului: imperial, cu o notă din farmecul blocului estic. Fațada unor case se prăbușește, dar tocmai acest lucru face ca Budapesta să fie atât de atrăgătoare și redefinește termenul „ponosit-șic”.

Budapesta este împărțită în două părți: Buda și Pesta. Buda este districtul colinar la vest de Dunăre. Acolo găsiți printre altele Castelul Buda cu minunatul Bastion al pescarilor precum și Dealul Gellért. Pesta se află la este de Dunăre și este partea de câmpie a orașului. Aici puteți explora orașul vechi, impunătoarea clădire guvernamentală și cartierele noi.

Atracția orașului este Castelul Buda de pe dealul castelului din cartierul Buda. Pe lângă impresionanta arhitectură imperială, de acolo aveți ocazia să admirați o priveliște uluitoare asupra celeilalte părți a Budapestei. Atenție sportivi: Cei care nu se simt în stare fizică să urce pe munte pot lua și funicularul istoric.

Basilica St. Stephan este un adevărat punct de atracție și oferă o priveliște de 360 de grade asupra întregului oraș. Nu departe se află cea mai renumită stradă de promenadă și de cumpărături Váci utca, care invită la o plimbare. La capătul străzii, cel mai important loc din oraș îi așteaptă pe gurmanzii culinari: marea hală a pieței. Aici se vând fructe proaspete, legume, carne, cârnați și, bineînțeles, numeroase suveniruri. În hală sunt și restaurante mici, pentru cei care doresc să se bucure imediat de atracțiile bucătăriei locale.

În timpul zilei, orașul impresionează prin arhitectura și partea sa istorică, iar seara strălucește, mai ales în cartierul evreiesc Elisabeth, cu baruri și pub-uri grozave, baruri la modă și baruri cu ruine, o scenă tânără de designeri și multe altele.

Dacă vizitarea obiectivelor turistice seara nu este suficientă, vă recomandăm o croazieră de seară pe Dunăre. Găsiți numeroase oferte la fața locului și vă puteți bucura de priveliștea clădirii Parlamentului și multe altele, alături de un pahar de vin sau de un cocktail răcoritor. În special cuplurile și familiile ar trebui să profite de această activitate.

Concluzie: Orașul este atractiv din punct de vedere arhitectural și îi captivează pe oameni prin caracterul său tânăr și elegant.

Pécs

Pécs a fost Capitala Europeană a Culturii în 2010 și nu și-a pierdut încă farmecul. Orașul a fost întemeiat de romani și este cunoscut pentru reperele sale arhitecturale, precum și mausoleul creștin timpuriu cu camerele sale funerare ornamentate. Pereții nordici și estici ai camerei funerare sunt decorați cu fresce biblice și sunt încă un loc popular pentru a fi vizitat de credincioși și de cei interesați de istorie.

Pécs se află în sudul Ungariei, în apropierea graniței croate. Orașul s-a numit cândva Sopianae și a fost capitala provinciei romane Panonia. Obligatoriu să faceți o plimbarea lungă prin orașul vechi istoric, descris de mulți ca fiind extrem de liniștit și vesel.

Catedrala gigantică din Pécs se înalță deasupra pieței centrale Szent István și merită cu siguranță o vizită. Aceasta impresionează prin opere de artă importante din secolul al XIX-lea aflate în interiorul lăcașului de credință. Pentru iubitorii de arhitectură, acesta este locul perfect, deoarece încântă printr-o îmbinare atrăgătoare de stiluri arhitecturale diferite.

La polul opus se află Moscheea Pascha Gasi Kassim. A fost construită în secolul al XVI-lea, în timpul ocupației otomane a orașului, iar astăzi este o biserică catolică. Impresionează prin cupola sa impozantă.

Pentru divertismentul de seară, Teatrul Național din Pécs garantează un final de zi distractiv și echilibrat.

Concluzie: Orașul este locul perfect pentru iubitorii de istorie și pentru cei entuziaști de cultură.

Siófok

Siófok este un oraș maghiar situat pe malul estic al Lacului Balaton, la aproximativ 120 de km sud-vest de Budapesta. Cu aproximativ 24.000 de locuitori, este considerat capitala Balatonului. După cel de-al Doilea Război Mondial, Siófok a devenit cel mai mare și mai popular oraș-stațiune din Ungaria.

Cu numeroasele sale plaje, orașul se întinde pe 15 kilometri de Lacul Balaton și atrage vizitatorii cu o varietate de cafenele, restaurante și discoteci pentru toate gusturile.

Printre cele mai importante obiective turistice ale orașului se numără Turnul de Apă din 1912, și Muzeul Jozsef Beszedes, care oferă informații despre istoria Lacului Balaton.

Atât portul cât și Observatorul Meteorologic, de unde întreaga zonă Balaton primește avertizări de furtună, merită o vizită.

Siófok oferă vizitatorilor săi o viață de noapte cu adevărat plăcută. Printre atracții se numără numeroase discoteci renumite, care atrag nu numai cei mai buni DJ maghiari, ci și vedete ale scenei techno din Germania, Olanda și Anglia.

În lunile de vară, numărul turiștilor depășește de peste zece ori numărul localnicilor. În plus, mulți dintre locuitorii Budapestei vin în oraș la sfârșit de săptămână pentru a se relaxa, motiv pentru care orașul este întotdeauna foarte aglomerat și oferă tot felul de activități.

Pe scurt: Un loc minunat pentru lunile de vară, cu o varietate de activități de seară.

În concluzie

Ungaria este adesea neglijată pe nedrept în planificarea vacanțelor. Țara este diversă și potrivită atât pentru un city break captivant, cât și pentru o excursie relaxantă, cu un plus de distracție: culturală sau discotecă.

V-am stârnit curiozitatea și sunteți gata să cunoașteți o cultură impresionantă?

► Faceți AICI rezervarea pentru vigneta digitală potrivită pentru călătoria dvs. în Ungaria. Dacă aveți întrebări despre regulamentele vignetei electronice, dați clic AICI.