TOP 3 orașe din Cehia

Cehia este o țară fără ieșire la mare din Europa Centrală. Țara este cunoscută pentru castelele sale, pentru arta impresionantă și berea sa. Este plină de natură virgină și de peisaje superbe de descoperit. Cehia este destinația de vacanță perfectă pentru turiștii care caută peisaje frumoase, orașe istorice și castele vechi cu o arhitectură uimitoare. Cu aproximativ 10,7 milioane de locuitori, Cehia se numără pritre cele mai mari zece țări din Europa. În Cehia se folosește în prezent coroana cehă.

În acest articol vă prezentăm pe scurt TOP 3 orașe din Cehia, care răspund nevoilor tuturor turiștilor.

Bine de stiut

  • Gregor Mendel și Sigmund Freud sunt amândoi austrieci, dar s-au născut în Republica Cehă
  • În ciuda iubirii pentru bere – limita de alcool în sânge în trafic este de 0,0 la sută
  • Eticheta locală cere ca un bărbat să intre într-un restaurant înaintea partenerei sale. Dacă ea vrea să intre într-o altă clădire, el trebuie să o lase înaintea sa.
  • Pasiunea națională a cehilor este vânătoarea de ciuperci. În fiecare an de Sfântul Václav, mii de cehi se adună în pădure și culeg ciuperci.
  • Limba oficială: limba cehă
  • Cina de Crăciun din Cehia nu este completă fără crap
  • Conform statisticilor, Republica Cehă se află în top 10 cele mai sigure țări din lume.

Top 3 orașe

Praga

Praga: Cu siguranță cunoașteți cel puțin o persoană care și-a făcut petrecerea de burlaci acolo. Cu toate acestea, capitala nu se rezumă doar la tineri și tinere care beau alcool. Aici se află o arhitectură extraordinară și o scenă artistică de neuitat. Praga este mereu plină de culoare și atrage până la 100.000 de vizitatori pe zi în „Orașul de aur”. Numele datează din Evul Mediu datorită numeroaselor acoperișuri aurite ale orașului și este cunoscut și astăzi.

Stilul arhitectural remarcabil, scena culturală plină de viață, vechiul oraș istoric, numeroasele oportunități de cumpărături, numeroasele parcuri, locuitorii prietenoși și, să nu uităm, berea la prețuri accesibile reprezintă pentru mulți combinația perfectă pentru un city break.

Praga este un oraș extrem de atemporal și stilat, motiv pentru care găzduiește adesea numeroase săptămâni ale modei și evenimente ale designerilor. Orașul este foarte popular printre muzicienii din întreaga lume, așa că nu fiți surprinși dacă veți găsi un mic festival muzical sau un concert în timp ce vă plimbați prin oraș sau prin parcurile de-a lungul râului.

Aleile orașului radiază efectiv de seninătate și duc la unul dintre cele mai importante repere ale orașului: Podul Carol. Deși este împodobit cu numeroase figuri baroce, strălucește o singură imagine turnată în bronz a Sfântului Ioan de Nepomuk. Legendele spun că îndeplinește dorințe, motiv pentru care mii de mâini ating zilnic figurina și îi mențin strălucirea.

Podul leagă partea mică a orașului vechi și duce, prin Strada Carol, direct în Piața orașului vechi, o piață urbană unde primăria veche cu ceasul său astronomic atrage numeroși curioși în fiecare oră.

Un alt obiectiv de neratat este Cetatea Praga Hradčany, care poate fi recunoscută de la distanță. Aceasta formează cea mai mare zonă închisă a unui castel din lume – numai partea din față se întinde pe o jumătate de kilometru. Silueta strălucitoare a complexului este susținută de cele trei turnuri ale măreței Catedrale Sfântul Vit.

Vechiul Cimitir evreiesc oferă o altă impresie asupra istoriei orașului. La prima vedere, pare o dezordine haotică din cauza numeroaselor pietre funerare așezate asimetric, care au trebuit să fie stivuite din motive de spațiu. În spatele acestei dezordini aparente se ascund multe povești tragice. Dacă permiți acestui loc să te afecteze, poți simți ororile trecutului până în adâncul sufletului.

Orașul este atât de plin de atracții și obiective turistice încât ne este imposibil să descriem acest oraș minunat în texte atât de scurte. Cu toate acestea, există un loc pe care trebuie neapărat să-l vizitați: Râul Vltava. Fie că mergeți cu familia, partenerul, prietenii sau singur, o excursie pe Vltava creează amintiri de neuitat. Fie că este vorba de un feribot sau de o barcă cu pedale, activitatea este de neînlocuit.

Concluzie: Praga este un oraș incredibil! Este plin de istorie emoționantă, combinată cu viața modernă și plină de viață a orașului.

Brno

Brno este, după Praga, al doilea oraș ca mărime din Cehia și este situat în sud-estul Cehiei, la granița cu Austria. La Brno se află toate curțile celei mai înalte instanțe judecătorești cehe, precum Curtea Constituțională a Republicii Cehe și Curtea Administrativă Supremă.

Unul dintre cele mai faimoase și populare obiective turistice din Brno este Cetatea Spilberk. Aceasta este situată puțin în afara centrului orașului, pe dealul Spilberk, dar ajungeți ușor aici plimbându-vă relaxant pe jos. Fortăreața a fost construită în secolul al XIII-lea pentru a proteja orașul, a fost reconstruită într-o fortăreață masivă și apoi a devenit cunoscută ca una dintre cele mai temute închisori din monarhia austriacă. În anii 1960, fortăreața a devenit monument cultural mondial și, astfel, un punct de reper al orașului.

Alături de Cetatea Spilberk, impunătoarea Catedrală Sfântul Petru și Pavel este un punct de reper și cea mai importantă biserică din Brno. A fost construită în secolul al XIII-lea pe Dealul Petrov și a fost una dintre primele biserici în stil romanic. De-a lungul anilor, biserica a fost reconstruită în stil baroc, ultima dată fiind reconstruită de un arhitect vienez la sfârșitul secolului al XIX-lea. Punctul culminant al bisericii este priveliștea minunată asupra orașului Brno, deoarece se află pe un deal.

Primăria veche este cea mai veche și cea mai renumită clădire din orașul vechi Brno. Primăria veche este renumită pentru legenda Dragonului din Brno, care a îngrozit orașul și a mâncat animalele de fermă ale fermierilor. În curtea interioară a Primăriei vechi puteți vedea Dragonul din Brno, care era de fapt un crocodil. Elementul central al primăriei este turnul înalt de 63 de metri, care oferă o priveliște perfectă asupra orașului vechi Brno.

Concluzie: Brno este un oraș fascinant, care îi flatează pe turiști și călători cu farmecul său primitor. Brno este destinația perfectă pentru un weekend relaxant, cu multă cultură și istorie.

Karlovy Vary

Karlovy Vary este unul dintre cele mai renumite și tradiționale orașe balneare din lume, situat la marginea sudică a munților metaliferi, la gura de vărsare a râului Teplá. Orașul strălucește prin numeroasele sale facilități de spa și cu cele douăsprezece izvoare tămăduitoare bogate în minerale, dintre care unele ating o temperatură de peste 60° Celsius.

Alături de alte 10 orașe balneare, Karoly Vary este inclus în patrimoniul mondial UNESCO al orașelor balneare importante din Europa în 2021. Nu doar izvoarele termale merită o vizită, ci și frumoasa promenadă Stará Louka. Promenada oferă, alături de izvoare, un spectacol de neratat. Casele magnifice în stil Art Nouveau decorează strada și numeroasele cafenele și restaurante mici, perfecte pentru fotografii cu dealul împădurit din spate.

Colonada izvoarelor termale este cel mai faimos dintre cele douăsprezece izvoare tămăduitoare și este situată în centrul balnear de pe râul Teplá. Încă din secolul al XVI-lea, țâșnesc în aer fântâni de apă de până la douăsprezece metri înălțime și o temperatură de 72° Celsius. Colonada izvoarelor termale este renumită mai ales pentru cunoscutele cure de băut, despre care se spune că ajută în cazul problemelor digestive și de diabet. Dacă doriți să luați parte la o cură de băutură, ar trebui să folosiți una dintre cupele de băut din Karlovy Vary. Dar atenție, apa răsună și arată mai gustos decât este de fapt.

Al „13-lea izvor tămăduitor” din Karlovy Vary este Becherovka, un lichior de plante verde-gălbui din Cehia, extrem de renumit. Puteți arunca o privire asupra Muzeului Jan Becher și puteți afla totul despre producția și istoria alcoolului de băut. Muzeul este situat într-o veche fabrică Becherovka și în fosta farmacie Becherovka. Informații suplimentare interesante. Licoarea amară din plante a fost produsă inițial ca remediu și nu ca alcool de băut.

Pe scurt: Karlovy Vary este o destinație populară pentru turiștii din întreaga lume, care doresc să aibă grijă de bunăstarea și sănătatea lor.

În concluzie

Republica Cehă oferă ceva pentru toți. Indiferent dacă sunteți tineri sau bătrâni, Cehia iese în evidență prin arhitectura sa impresionantă și centrele moderne ale orașelor.

V-am stârnit curiozitatea și sunteți gata să cunoașteți o cultură impresionantă?

► Faceți aici rezervarea pentru vigneta digitală potrivită pentru călătoria dvs. în Cehia. Dacă aveți întrebări despre regulamentele vignetei electronice, dați clic aici.