Aventură în Slovacia

Sportul și concediul activ

Natura uimitoare din Slovacia oferă o varietate de moduri de a vă petrece vacanța în mod activ. Prietenii vacanțelor active au șansa de a face alpinism, de a cunoaște Slovacia prin sporturi cu adrenalină pe uscat, în aer sau pe apă și prin drumeții în munți.

Slovacia poate fi explorată pe cei 14.000 km de trasee oficiale de drumeții sau pe cei peste 10.000 km de piste de biciclete. În stânga și în dreapta drumurilor puteți admira defileuri, cascade și prăpastii unice și sunteți întotdeauna invitat să faceți un ocol pe una dintre nenumăratele poteci laterale. Dacă doriți și mai multe, vă puteți aventura pe unul dintre cele 25 de vârfuri din Munții Tatra care depășesc 2.500 de metri.

Și care este cel mai bun lucru al unui concediu activ în Slovacia? Țara nu este una dintre cele mai cunoscute zone turistice. Acest lucru înseamnă că vă puteți îndepărta de marile aglomerații turistice și puteți explora frumusețea țării ca un adevărat aventurier.

Ciclismul

Ciclismul a devenit din ce în ce mai popular în Slovacia în ultimii ani. Extinderea intensă a pistelor pentru bicicliști este în mare parte responsabilă pentru acest lucru. Acestea reprezintă cea mai bună modalitate de a explora numeroasele colțuri interesante ale țării, precum clădirile istorice și natura minunată.

Vă rugăm să rețineți însă că în Slovacia este obligatoriu să purtați o cască de protecție adecvată în afara zonelor aglomerate.

Drumețiile

Datorită rețelei extinse de trasee de drumeție marcate, puteți explora Slovacia și pe jos. Depinde de dumneavoastră dacă alegeți unul dintre numeroasele trasee montane sau una dintre numeroasele văi. În orice caz, există ceva pentru fiecare drumeț, de la începător la profesionist!

Sporturile de iarnă

Sporturile de iarnă din Slovacia sunt cele mai populare sporturi. Mai ales schiorii vor considera că merită fiecare bănuț. Stațiunile de schi oferă 36 de centre de schi moderne, cu 350 km de pârtii de schi alpin și 600 km de pârtii de schi fond, oferind o experiență de schi minunată pentru toate nivelurile de experiență.

Pe lângă schi, Slovacia oferă și alte sporturi care merită să fie menționate. Printre acestea se numără patinajul pe gheață, care are o tradiție îndelungată și este unul dintre cele mai populare sporturi din țară. În special pentru turiști, există multe oportunități în numeroasele stadioane de iarnă acoperite și patinoare publice.

Unul dintre cele mai neobișnuite sporturi este în mod clar săniușul cu câini. Acest sport are o tradiție îndelungată în Slovacia, așa că nu este surprinzător faptul că țara găzduiește în mod regulat mai multe competiții internaționale. Nu ar trebui să ratați ocazia de a face o tură.

Sporturile nautice

Peisajul Slovaciei este străbătut de râuri și lacuri. Nu numai că acestea pot fi admirate, dar sunt ideale și pentru recreere sau explorare plină de adrenalină.

Pentru cei cărora le place un pic mai liniștit, o excursie cu pluta pe Dunajec este o recomandare minunată. Aceasta oferă peisaje naturale magnifice care creează o experiență incomparabilă în natură.

Alternativ, turiștii pot închiria bărci cu motor sau jet ski-uri de la nenumăratele magazine de închirieri de bărci pentru a explora singuri lumea acvatică slovacă.

Pentru cei cărora le place un pic mai multă acțiune, raftingul pe numeroasele râuri agitat din Slovacia este o modalitate excelentă de a te bucura de banii cheltuiți. Raftingul este un proces de navigare pe râuri agitate și pline de curenți într-o barcă gonflabilă de cauciuc. Aceasta este distracția ideală pentru familiile aventuroase. Cele mai populare locuri pentru acest sport sunt râurile Dunajec și Bela, precum și zonele de sporturi nautice din Čunovo și Liptovský Mikuláš.

Sportul nautic suprem – schiul nautic – este, de asemenea, foarte popular în Slovacia. Și în acest caz, țara nu trebuie să rămână ascunsă și se poate lăuda cu propria ofertă uriașă. Centrele de schi nautic sunt situate lângă Košice, pe Jazero (din mai până în octombrie) și Sĺňava, lângă Piešťany (din iulie până în august). La nivel local, există o gamă largă de activități pentru fiecare nivel de experiență – de la începători la profesioniști, există ceva pentru toată lumea și aici!

Slovacia oferă o mare varietate de activități. Fie că sunteți singur, cu prietenii sau cu familia, există ceva pentru fiecare. Aventurile sunt oferite de natura fascinantă și de activitățile legate de ea, dar și de arhitectura spectaculoasă. Sunt multe lucruri de descoperit aici.

V-a venit pofta de călătorii și sunteți pregătit pentru o nouă aventură?

Faceți aici rezervarea pentru vigneta digitală potrivită pentru călătoria dvs. în Slovacia. Dacă mai aveți întrebări despre regulamente, dați clic aici.