Magyarország Top 3 város

Magyarországot sokan egy régebbi osztálykirándulással vagy a világhíres gulyáslevessel kötik össze. Az ország azonban gazdag kultúrával és látványos helyekkel rendelkezik. A belvidéki ország 2004 májusa óta az EU tagállama, és jelenleg még a helyi pénznemet, a magyar forintot használja. Számos nyaraló örömére az ország azonban az euró bevezetésére készül. Budapest látványos építészete, a Balaton, és Pannónia sík tájai nagyon érdekfeszítő utazási céllá teszik az országot Európában. Kereken 9,8 millió lakossal rendelkezik ez a lenyűgöző ország, amely minden korosztálynak és személyiségnek megfelelő utazási célt kínál.

Ebben a cikkben röviden bemutatjuk a mi 3 kedvenc városunkat Magyarországon, amelyek minden utazó igényeit kielégítik.

Jó tudni:

  • A magyarok találták fel Rubik Ernő kockáját, a golyóstollat és a holográfiát
  • Hivatalos nyelv: Magyar
  • Magyarország Európa legidősebb országainak egyike. Alapítására 895-ben került sor – még mielőtt Franciaország és Németország függetlenné vált volna
  • Budapesten javasolt kerülni a söröspoharakkal való koccintást, mivel az ott nagyon tapintatlan gesztusnak minősül
  • A magyar konyhában olasz, török, osztrák és német kulináris befolyások találkoznak
  • A legnagyobb vallási közösség a római-katolikus egyház

Top 3 város

Budapest

Budapest, a főváros, egy élettel teli, nagyon fiatal város, amelyet folyamatos változás jellemez. Ezzel ellentétben áll a város hangulata: birodalmi, a keleti tömb hangulatának leheletével. Némelyik házakon hullik a vakolat, de pontosan ez jelenti Budapest vonzerejét, és újradefiniálja a „kopott elegáns” fogalmat.

Budapest nagyjából két városrészre oszlik: Buda és Pest. Buda a Duna nyugati oldalán fekvő, dombos negyed. Itt található többek között a Várhegy a fenséges Halászbástyával, valamint a Gellérthegy. Pest, a város sík része, a Dunától keletre fekszik. Itt felfedezheti az óvárost, az impozáns kormányépületet és a fiatal városrészeket is.

A város kimagasló csúcspontja a Buda városnegyedben elhelyezkedő Várhegy. A lenyűgöző birodalmi építészet mellett innen lélegzetelállító kilátás nyílik Budapest másik oldalára. Sportot nem kedvelők, figyelem: Ha úgy gondolja, hogy nincs megfelelő fizikai állapotban a hegymászáshoz, kényelmesen használhatja a történelmi siklót is.

A Szent István Bazilika szintén igazi látnivaló, és kupolájáról 360-fokos kilátás nyílik az egész városra. Innen nem messze található a legismertebb sétáló- és bevásárló utca, a Váci utca, amely sétára hív. Az utca végén a város legfontosabb helyszíne várja a kulináris ínyenceket: A nagy Vásárcsarnok. Itt friss gyümölcsöt, zöldséget, húst, felvágottat, és természetesen számos szuvenírt árulnak. A csarnokban kis vendéglők várják azokat, akik azonnal szeretnék élvezni a helyi konyha csúcspontjait.

A város nappal lenyűgöz építészetével és történelmi oldalával, este pedig különösen a zsidó negyedben – Erzsébetvárosban – ragyog nagyszerű bárokkal és csapszékekkel, divatos vendéglőkkel és romkocsmákkal, a fiatal formatervezői szcénával és még sok mással.

Annak, aki még este sem tud betelni a látnivalókkal, esti hajókázást javaslunk a Dunán. Ehhez számos ajánlatot talál a helyszínen, és egy pohár bor vagy egy frissítő koktél mellett élvezheti a Parlament épületére és még sok más látnivalóra nyíló kilátást. Különösen pároknak és családoknak javasoljuk a részvételt.

Összefoglaló: A város építészetileg vonzó, és fiatalos, stílusos jellegével lenyűgözi a látogatókat.

Pécs

Pécs Európa pulzáló kulturális fővárosa volt 2010-ben, és varázsából azóta sem veszített semmit. A várost a rómaiak alapították, és olyan építészeti látnivalóiról ismert, mint a korai keresztény mauzóleum díszes sírkamráival. A sírkamrák északi és keleti falait bibliai freskók díszítik, és ma is kedvelt helyek a hívők és a történelem iránt érdeklődők körében.

Pécs Magyarország déli részén, a horvát határ közelében fekszik. A várost neve korábban Sopianae volt, és Pannónia római provincia fővárosa volt. Tenni kell egy kellemes sétát a történelmi óvárosban, amelyet sokan rendkívül békésnek és vidámnak mondanak.

Pécs gigantikus katedrálisa a központi Szent István tér felett helyezkedik el, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni. A templom belsejében 19. századi fontos műalkotások vonják magukra a figyelmet. Tökéletes kiindulópont az építészet szerelmeseinek, mivel a különböző építészeti stílusok vonzó keverékével inspirál.

Ennek tökéletes ellentéte Gázi Kászim pasa dzsámija. A 16. században, a város török megszállása idején épült, és ma katolikus templomként szolgál. Mindenekelőtt impozáns kupolájával nyűgöz le.

Pécs Nemzeti Színháza esti szórakozásra hív, és garantálja, hogy a nap szórakoztatóan és kiegyensúlyozottan érjen véget.

Összefoglaló: A város tökéletes úti cél a történelem és a kultúra iránt érdeklődők számára

Siófok

Siófok a Balaton déli partján, Budapesttől mintegy 120 km-re fekvő magyar város. Mintegy 24 000 lakosával a Balaton fővárosaként tartják számon. A 2. világháború után Siófok Magyarország legkedveltebb pihenőhelyévé vált.

A számos stranddal rendelkező város a Balaton partjának több mint 15 kilométernyi részén terül el, és számos, minden ízlést kielégítő kávézók, éttermek és éjszakai szórakozóhelyek sokaságával csábít.

A város döntő látnivalói közé számít az 1912-ben épült víztorony, illetve a Beszédes József Múzeum, amely a Balaton történetét mutatja be.

Érdemes meglátogatni a kikötőt és a Meteorológiai Obszervatóriumot is, ahonnan a Balaton egész területére viharjelzés érkezik.

Siófok valóban figyelemre méltó éjszakai életet kínál látogatóinak. Az attrakciók között számos ismert diszkó található, amelyek nemcsak a legjobb magyar DJ-ket vonzzák, hanem a techno szcéna sztárjait is Németországból, Hollandiából és Angliából.

A nyári hónapokban a nyaralók száma több mint tízszeresével haladja meg a helyieket. A hétvégeken számos budapesti lakos is jön a városba kikapcsolódni, ezért a város mindig nyüzsgő és rengeteg elfoglaltságot kínál.

Összefoglaló: Kiváló hely a nyári hónapokban, amely esti programok széles kínálatát nyújtja

Összegzés

Magyarországot a nyaralás tervezésekor gyakran méltánytalanul figyelmen kívül hagyják. Az ország változatos, és alkalmat nyújt egy izgalmas városi kirándulásra, de egy pihentető nyaralásra is, azzal a bizonyos szórakoztató extrával: akár a kulturális szempontot, akár a szórakozóhelyeket tekintve.

Kíváncsi lett és készen áll egy lenyűgöző kultúra megismerésére?

► Vásárolja meg ITT a megfelelő e-matricát magyarországi utazásához. Ha további kérdései vannak az e-matrica szabályaival kapcsolatban, kattintson IDE.